Yüksek Mahkeme Başkanları Panoramada

Türkiye Cumhuriyeti Yargıtay Başkanlığı ile Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Ofisi’nin birlikte yürüttükleri proje kapsamında İstanbul’da düzenlenen “Yargıda Şeffaflık” konulu “2. Uluslararası Yüksek Mahkeme Başkanları Zirvesi” münasebetiyle İstanbul’da bulunan yüksek yargı mensupları, Panorama 1453 Tarih Müzesi’ni ziyaret ettiler.

Ziyarete Türkiye Cumhuriyeti Yargıtay Başkanı Ali Alkan ve Birleşmiş Milletler Türkiye Mukim Temsilci Yardımcısı Matilda Dimovska’nın yanı sıra Moğolistan, Endonezya, Azerbaycan, Kırgızistan, Malezya, Myanmar, Nepal, Vietman, Gürcistan ve Tayland yüksek yargı başkanları ve hakimleri katıldı.

Müze Müdürü Salih Doğan, Panorama1453 Tarih Müzesi hakkında konuklara ayrıntılı bilgiler verdi.

Türkiye Cumhuriyeti Yargıtay Başkanı Ali Alkan, müze hakkındaki görüşlerini ifade ederken, “Dünya tarihinde ve bizim tarihimizde çok önemli bir dönüm noktası olan İstanbul’un fethi, ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi. Gurur duydum. Emeği geçen herkesi kutluyorum” diye konuştu.

Malezya Yüksek Mahkeme Başkanı Tun Arifin bin Zakaria da, “Dünyanın birçok yerinde panoramalar gördüm. Diğerleriyle kıyasladığımda inanılmaz bir fark olduğunu görüyorum. Muhteşem olmuş. Sanatçıları tebrik ediyorum” dedi

Ziyaret sonunda Yüksek Mahkeme üyelerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Prestij Yayınlarından “Uygarlıklar Beşiği İstanbul” ve Müze kitabı takdim edildi.

Zirveye katılan yüksek mahkeme başkanları