Kırgız Bakandan müzemize ziyaret

Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abduldayev ve beraberindeki Kırgız heyeti, Topkapı Türk Dünyası Kültür Evleri ve Panorama 1453 Tarih Müzesi’ni ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı.

Kırgızistan İstanbul Başkonsolosu Mirlan Arstanbeyev’in refakatinde gelen Kırgızistan Dışişleri Bakanı Erlan Abduldayev ve beraberindeki Kırgız heyetini, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük, Kültür Mahallesi’nde karşıladı.

Genel Müdür Nevzat Kütük, Kültür Mahallesi’nde bulunan Kırgızistan Kültür Evi ile Kırgız Parlamentosu tarafından Kültür A.Ş.’ye hediye edilen Kırgız çadırında konuk heyete bilgi verdi.  Kırgızistan Dışişleri Bakanı Abduldayev, daha sonra Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde bulunan diğer kültür evlerinde de incelemelerde bulundu.

Konuk Bakan Abduldayev, “Sayın İstanbul Belediye Başkanı Kadir Topbaş Beye, Genel Müdürümüze bu güzel çalışmalarınızdan dolayı çok teşekkür ederim. Her bir ülke başta olmak üzere bütün kardeş Türk Cumhuriyetleri için çok büyük bir imkân sağlanmış. Burada kendi kültürlerini sergileyerek ülkelerini tanıtmaları için çok önemli bir çalışma. Her biri birer etnografik müze olan bu evler, ortak kültür ve değerlerimizi ifade ediyor. Dost ve kardeş ülke Türkiye Cumhuriyeti’ne her zaman şükranlarımızı sunuyoruz. Kardeşlerimizle birlikte burada bayrağımızın dalgalanması bizim için büyük bir onurdur. Burada olmaktan büyük onur duydum. Sizlere ata topraklarınızda bulunan kardeşlerinizin selâmını getirdim”  diye konuştu.

Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük de, “Sizlerin bu günkü ziyareti bizleri ziyadesiye memnun etti. Siz değerli kardeşlerimizi buralarda ağırlamaktan son derece mutluyuz. Ülkelerimiz, binlerce kilometre uzakta da olsa kalplerimiz bir. Bizlerden de ata topraklarımıza selâm götürün” dedi.

Kütük, konuk bakana kültür A.Ş. prestij yayınlarından “Uygarlıklar Beşiği İstanbul” adlı kitabı takdim etti.

Konuk heyet, Panorama 1453 Tarih Müzesi’ni gezdikten sonra Bakan Abduldayev, müzenin şeref defterine “Çok güzel bir müzeyi gezerek İstanbul’un fethini adeta yaşamış olduk. Türk Tarihi adına gurur duydum. Bu sıcak ilgiye ve yapımında ve yaşatılmasında emeği gecen herkese şahsım ve heyetim adına teşekkür ederim” diye yazdı.

Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük, müze ziyaretinin ardından konuk heyete Panorama Müzesi kitabı takdim ederek heyeti uğurladı.