Etiyopya heyetinden ziyaret

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Etiyopya’da yürütülen projeler kapsamında Etiyopya’nın Harar Eyaleti yöneticileri ve Hararlı Türk ailelerinden oluşan 32 kişilik heyet, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.’ye ziyarette bulundu.

Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük, Panorama 1453 Tarih Müzesi’ni ziyaret eden heyeti daha sonra Kültür A.Ş Toplantı Salonu’nda kabul etti.

Kültür A.Ş.’nin İngilizce tanıtım filminin izlenmesinin ardından söz alan Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük, heyetin ziyaretinden duyduğu büyük memnuniyeti dile getirdi. Kültür A.Ş.’nin İstanbul kültürüne ve tarihî mirasına katkısını anlatan Kütük, faaliyet alanları ve yıllık iş hacimleri konusunda bilgiler verdi.

Daha sonra söz alan Harar Heyeti Başkanı Yassin H. Sherif, üç günlük ziyaretleri boyunca karşılaştıkları misafirperverlikten büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirdi. Heyet’in, Osmanlı döneminde Etiyopya’ya gönderilen paşaların torunlarından oluştuğunu belirten heyet başkanı, Türkiye’nin başka ülkelerdeki güzel faaliyetlerinden büyük bir heyecan duyduklarını ifade etti. Sherif, İBB Kültür A.Ş.’nin gerçekleştirdiği hizmetleri de yerinde gördüklerini; bu konuda özellikle Harar bölgesinde kültür, turizm konularında işbirliği yapabileceklerini belirtti. Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük’ü Etiyopya’ya davet eden Sherif, “Ülkemizde İstanbul’u kardeş bir şehir görmeyi istiyoruz” dedi.

Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük de, ülke olarak yeniden ayağa kalkma süreci içerisinde olduklarını ve kol kola girerek birlikte daha da kalkınacaklarını ifade etti.

Kütük, Heyet Başkanı Yassin H. Sherif’e “Sultan II. Abdulhamit Arşivi İstanbul Fotoğrafları” kitabını hediye etti.