Panorama 1453 Tarih Müzesi Dünya Liderlerini Ağırlamaya Devam Ediyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul’a armağanı olan Panorama 1453 Tarih Müzesi’ni açıldığı 2009 yılından bu yana Dünya çapında pek çok devlet temsilcisi ziyaret etti. Japonya, İran, Nijerya ve Kore devlet temsilcileri bunlardan sadece bir kaçı.

K.K.TC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu: Tarihimizi, İstanbul’un fethini daha güzel tasvir etmek olmazdı.

İstanbul’un gururu olan müzeyi en son ziyaret eden isim ise  KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu oldu.

Müzeyi Heyecan İçinde Gezdi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhur Başkanı Derviş EROĞLU Panorama1453 Tarih Müzesi’ni ziyaret etti.

Kültür A.Ş. Genel Müdürü Sabri Dereli tarafından karşılanan Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Panorama 1453 Tarih Müzesi’ni heyecan içersinde gezerken müze hakkında proje koordinatörü Haşim Vatandaş’tan detaylı bilgi aldı. Kültür A.Ş. Genel Müdürü Dereli konuk Cumhurbaşkanı’na Kültür A.Ş. Prestij Yayınları arasında yer alan Mavi Dünyam, İstanbul’u Dinliyorum ve Panorama 1453 kitaplarını hediye etti. Yoğun programı nedeniyle Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde bulunan Kıbrıs Evi ziyareti ertelenen Derviş Eroğlu Şeref defterini imzalayarak duygularını şu şekilde ifade etti. “1453 Panorama Tarih Müzesini ziyaret etmekten çok büyük mutluluk duymuş olmamın yanında hayretler içinde kaldım.  Bu güzelliği yaşatanları kutluyorum. Tarihimizi, İstanbul’un fethini daha güzel  tasvir  etmek olmazdı.”